[powr-social-feed id="b1ba5fd1_1491838975"]

APELDOORN, NOORD- en ZUID HOLLAND,  DRENTE, FLEVOLAND, OVERIJSSEL,  GRONINGEN- FRIESLAND,

NOORD-BRABANT, LIMBURG-ZEELAND, UTRECHT-GELDERLAND, KNVB OOST, OP PLAATS,  PR.BERNHARD,  VV VORDEN,  SPONSOREN.

Wed. Oct 16th, 2019

Binnenland en Buitenland Nieuws

Binnenland en Buitenland Nieuws FORZA! Media

OPLOSSING CLUSTERHOOFDPIJN-MIGRAINE ‘SUICIDE-HEADACHE’

CLUSTERHOOFDPIJN

Man having a headache. Stress and depression.

aardbeien,kwekerij,aardbeientuin
rozenkwekerij_de_wilde
ami_kappers_vorden
multicopy_apeldoorn
sikkens,verf
bedden,matrassen,dekbedden,
BRANDBEVEILIGING
bedrijfskleding
verf,tuinhout,partijhandel
pluim_transport
autovonk


NIEUWSGRATIS ADVERTEREN – LIVE-GOALS  – OOST – APELDOORN – WEST1 – ZAT. en ZON Zuid 1ZUID 2NOORD – VOLLEYBALATLETIEK – UIT BESPAREN: GAS, WATER – BELLENVAKANTIE – BITCOININVESTEREN – ZIEKTEKOSTEN – GEZOND – KOOPWONINGEN – WERK   BEDRIJVEN UITSLAGEN  – MAX – UITKOOPWONINGEN  – Standen en Uitslagen en LIVE Goals


CLUSTERHOOFDPIJN ‘Een ware hel’


CLUSTERHOOFDPIJN
Man having a headache. Stress and depression.

Clusterhoofdpijn je gunt het je ergste vijand nog niet!


Symptomen:


Mensen die lijden aan clusterhoofdpijn ervaren extreme hoofdpijnen in de omgeving van één van de ogen en/of de slaap. De pijn kent vrijwel geen gradaties en is nagenoeg onhoudbaar. Reguliere pijnstillers die oraal worden ingenomen hebben weinig effect. NSAID’s kunnen wel de frequentie en duur van toekomstige aanvallen verminderen. Mensen die clusterhoofdpijn hebben en ook de pijn van migraine kennen, melden dat de pijn van clusterhoofdpijn vele malen erger is. In medische rapporten wordt clusterhoofdpijn aangemerkt als het meest pijnlijke syndroom waar een mens aan kan lijden.


Een analogie is het gevoel van een brandende ijspriem die herhaaldelijk in, achter of boven het oog gestoken wordt. In zeer zeldzame gevallen komen de aanvallen aan beide kanten van het hoofd tegelijk voor. Er zijn gevallen bekend waarbij het lijden dusdanig onverdraaglijk was, dat de patiënt geen andere uitweg meer zag dan (een poging tot) zelfmoord.


Om die reden wordt CH ook wel suicide headache genoemd, oftewel zelfmoordhoofdpijn. Een andere naam is ‘ziekte der rustelozen’ omdat de patiënt moeilijk stil kan zitten en veel heen en weer loopt (bewegingsdrang). Ten slotte is deze vorm van hoofdpijn ook bekend onder de naam Neuralgie van Horton, naar de arts die de symptomen voor het eerst beschreef.


GEBRUIK 3 KORRELS  IN EEN GLAS,HEET WATER EROP, EN 1:15 MINUTEN LATEN STAAN, EN DAN VLAK VOOR HET SLAPEN INNEMEN HAWAIIAN BABY WOOD ROSE Klik HIER


Clusterhoofdpijn

Artikel door Lianne Kooistra


Er is een hoop te doen over clusterhoofdpijn sinds zorgverzekeraar Menzis maandag 12 augustus 2013 besloot een experimentele operatie à € 30.000 aan de 25-jarige Andrea Trichopoulos te vergoeden, waar dit eerst niet het geval zou zijn. Na een online inzamelingsactie die gepaard ging met het vertoon van schrijnende filmpjes, besloot Menzis de operatie alsnog te vergoeden, al ontkent Menzis de impact van social media op deze beslissing. De zorgverzekeraar gaat echter selectief om met de vergoedingen voor de veelbesproken operatie. Andere patiënten in de wachtrij krijgen de operatie namelijk niet vergoed. Zoals een man uit Deventer die al jaren tevergeefs in aanmerking probeert te komen voor precies dezelfde experimentele behandeling als Andrea, maar deze in tegenstelling tot de 25-jarige vrouw niet vergoed krijgt.


Jansen, bekend van onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden, is al bijna twee jaar aanvalvrij. Hij volgt de ontwikkelingen op het gebied van clusterhoofdpijn op de voet en is dan ook op de hoogte van de behandeling die Andrea op 28 augustus 2013 in België ondergaat. Schrijnend vindt hij het voor de jonge vrouw. Zelf zou hij deze behandeling, waarbij een neurostimulator in het ruggenmerg wordt geplaatst overigens niet ondergaan. Of de zorgverzekeraars de operatie nou wel of niet vergoeden. “Er kan geen 100% garantie worden gegeven dat de clusterhoofdpijn na de behandeling volledig weg is. Het kan ook zijn dat de pijnsterkte slechts wordt verminderd. Dan neem ik net zo lief een Inigram-injectie. De spuitjes die voorgeschreven worden voor migraine en clusterhoofdpijn ( en vergoed worden) hebben bij mij maar 3 minuten inwerktijd nodig en zijn altijd effectief geweest.”

Zelfmoordneigingen

Clusterhoofdpijn wordt door vrouwen vaak vergeleken met de pijn van een bevalling. Jansen: “Ik kan me daar geen voorstelling bij maken, maar een vrouw kan toch ook niet vier keer op een dag bevallen? Dat geeft misschien een idee van de onmenselijkheid van deze heftige pijnen.” Clusterhoofdpijn treedt op in cyclische patronen of clusters. “Soms was het een jaar weg, de andere keer had ik drie of zes maanden of soms een heel jaar aanvallen”, vervolgt Jansen. Het is nauwelijks te beschrijven hoe de extreme hoofdpijnaanvallen voelen. “Een spijker die onder je oog wordt gezet en waar herhaaldelijk met een hamer op wordt geslagen. Misschien komt dat in de buurt.” Het is niet voor niets dat de Amerikaanse benaming voor deze extreme hoofdpijn ‘suicide headache’ is. Er zijn mensen die zelfmoord plegen vanwege de helse pijnen. Jansen herkent dat. “Ook ik heb destijds vaak gedacht: Ik ben er klaar mee, ik stop er mee. Mijn redding was de verantwoordelijkheid voor mijn toenmalige vrouw en twee kinderen.”


GEBRUIK 3 KORRELS  IN EEN GLAS,HEET WATER EROP, EN 1:15 MINUTEN LATEN STAAN, EN DAN VLAK VOOR HET SLAPEN INNEMEN HAWAIIAN BABY WOOD ROSE Klik HIER


Pijnverlichting door klaarkomen


Bij Jansen begon de clusterhoofdpijn in 1993. Hij ervaarde een scherpe pijn onder zijn linkeroog, rond de bovenkaak. Hij trok zelf de conclusie dat het uitstralingspijn vanuit zijn kiezen moest en ging naar de tandarts. Een aantal wortelkanaalbehandelingen volgde, maar de pijn bleef. Jaren later was hij voor een kaakspoeling in het ziekenhuis toen hij, zo bleek achteraf, tijdens de behandeling een aanval had. “Mijn kaak was verdoofd, maar toch had ik enorme pijn.”Toen hij met het verhaal bij het ziekenhuis aankwam, kreeg hij in 2002 na al die jaren in drie minuten de diagnose: clusterhoofdpijn. “Ik had af en toe de neiging om naakt de straat op te rennen en om een ambulance te schreeuwen.” Jansen zegt ‘had’ omdat hij over enkele weken al twee jaar geen aanval heeft gehad. “Dat neemt niet weg dat het nog steeds op elk moment weer terug kan komen.”


Jansen kreeg het medicijn Verapamil voorgeschreven en gebruikte medicinale flessen zuurstof voor thuis en onderweg. “Daarnaast zijn er trucjes om de aandacht af te leiden van de pijn, maar zodra de hersenen deze door lijken te hebben, stopt ook de werking. Seksuele stimulatie, klaarkomen, hielp een tijdje. Net als wisseldouches of een rondje autorijden, het hielp allemaal een paar maanden en dan was de pijnintensiteit weer even heftig.”


Clusterhoofdpijn Risico op verlamming


Rond 2005 kwam de Apeldoorner voor een keuze te staan: een behandeling, waarbij koude vloeistof met een naald werd ingebracht onder zijn oog en een zenuw lam legde. Naar verwachting zou de pijn dan een jaar wegblijven. De behandeling was echter niet zonder risico: als het mis ging, zou de linkerkant van zijn gezicht verlamd kunnen raken. De wanhoop die de pijn inmiddels met zich meebracht maakte de keuze voor Jansen gemakkelijk. Na een jaar keerde Jansen terug voor een tweede behandeling, die minder voorspoedig ging. “Het lukte niet, de neuroloog reageerde bot en beet me toe dat mijn stressvolle manier van leven als acteur wel eens de oorzaak kon zijn.” Jansen voelde zich geschoffeerd en stopte met de behandelingen.


Onregelmatig beroep


De oplossing vond hij uiteindelijk in Imigran, een medicijn voor migraine en clusterhoofdpijn dat de bloedvaten in de hersenen vernauwt die bij deze hoofdpijnvormen zijn verwijd. Het medicijn moet in een spier in het lichaam worden gespoten. “Nu ik al twee jaar geen aanvallen heb gehad, gebruik ik ook geen medicatie, pas als het terugkomt.”


Momenteel gaat het Jansen goed. Hij is gelukkig met zijn vriendin en heeft rollen voor verschillende films en acteerklussen in binnen- en buitenland op stapel staan. Jansen prijst zich gelukkig met zijn beroep. “Als ik een ‘negen-tot-vijf-baan’ had gehad, had ik mijn werk niet kunnen volhouden. Als acteur heb ik onregelmatig werk en dat scheelt”, zo besluit hij. Jansen steekt tot slot niet onder stoelen of banken dat hij als semi-bekende Nederlander bereid is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp in praatprogramma’s. Tot op heden heeft hij hier nog geen reacties opgehad.


wij kunnen u helpen met clusterhoofdpijn Neem contact met ons op door te emailen. Het bovenstaande artikel van Lianne Kooistra is inmiddels al weer uit 2015. Van 2015-2018 zijn we blijven zoeken naar een oplossing. Paddo’s leken te helpen maar dat duurde ook maar een week en de clusterhoofdpijnen kwamen weer terug. We zijn heel voorzichtig en zeker geen kwakzalvers maar we houden u op de hoogte door een dagrapport bij te houden op deze pagina. Onvoorstelbaar voor ons is dat het eindelijk helpt en ik nu kan zeggen de 5e dag in te gaan zonder maar 1x cluster. Tevens is de gewone hoofdpijn die ik aan de andere kant in mijn hoofd ook GEWOON weg!

Daar wij 7 lang onder clusterhoofdpijn onze weg moesten vinden met medicijnen, paddo’s en nog heel veel meer zijn we nu inmiddels bevrijdt van deze suicide headace en gebruiken  KLIK hier


Wij raden u aan om dit ook te gaan gebruiken  VIA AZARIUS:


GEBRUIK 3 KORRELS  IN EEN GLAS,HEET WATER EROP, EN 1:15 MINUTEN LATEN STAAN, EN DAN VLAK VOOR HET SLAPEN INNEMEN HAWAIIAN BABY WOOD ROSE Klik HIER


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *