Mon. Sep 23rd, 2019

Binnenland en Buitenland Nieuws

Binnenland en Buitenland Nieuws FORZA! Media

Nunspeetse Heideloop 3e stek voor Run2Day/AV’34 Atleet Van de Pol uit Apeldoorn

Run2Day_Arnhem,Run2Day_nijmegen,AV'34,Nunspeetse Heideloop

Jan Moll Fotografie

aardbeien,kwekerij,aardbeientuin
rozenkwekerij_de_wilde
ami_kappers_vorden
multicopy_apeldoorn
sikkens,verf
bedden,matrassen,dekbedden,
BRANDBEVEILIGING
bedrijfskleding
verf,tuinhout,partijhandel
pluim_transport
autovonk


NIEUWSGRATIS ADVERTEREN – LIVE-GOALS  – OOST – APELDOORN – WEST1 – ZAT. en ZON Zuid 1ZUID 2NOORD – VOLLEYBALATLETIEK – UIT BESPAREN: GAS, WATER – BELLENVAKANTIE – BITCOININVESTEREN – ZIEKTEKOSTEN – GEZOND – KOOPWONINGEN – WERK   BEDRIJVEN UITSLAGEN  – MAX – UITKOOPWONINGEN  – Standen en Uitslagen en LIVE Goals

Nunspeetse Heideloop

Nunspeetse Heideloop 3e stek voor Run2Day/AV’34 Atleet Van de Pol uit Apeldoorn

Op 31 augustus 2019 heeft de 11de editie van de Nunspeetse Heideloop te Nunspeet plaatsgevonden met als organisator de Nunpeetse Vereniging Gemeentebelang.
Ieder jaar wordt een gedeelte van de opbrengst aan een organisatie of Vereniging met een maatschappelijk doel geschonken. Dit jaar viel de keuze op het Noord-Veluws Museum.

Het programma: Nunspeetse Heideloop 

09.30 uur: 5 kilometer
10.30 uur: 10 en 15 kilometer.
Tevens was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeltocht
over 25, 15 of 10 kilometer met aanvangstijdschip tussen 08.00 uur en
10.30 uur.Start en finish waren op de speelweide aan de Stakenbergerweg te Nunspeet. Op de dag van de Nunspeetse Heideloop maakt de schaapskudde van de gemeente Nunspeet plaats voor de mens.

Nunspeetse Heideloop voor Run2Day/AV’34 atleet van de Pol

Het voor circa 95 % onverharde parcours ging over de Nunspeetse heidevelden/Stakenbergerheide en door de bosrijke omgeving van de Stakenberg. Het traject ging over soms erg smalle heidepaden met veel mul zand, over bos- en wortelpaden en voor een klein gedeelte over asfaltwegen/fietspaden. De ronde was zeer heuvelachtig met op de in bloei staande paarse heide diverse pittige en soms lange beklimmingen. Een zeer zware cross met een trailachtig karakter. Met een temperatuur van circa 30 graden, een zonnetje en weinig wind waren de omstandigheden verre van ideaal. Een loodzware ronde met tropische omstandigheden.


run2day_nijmegenStakenberg is een heuvel in de provincie Gelderland en ligt op de heide tussen Nunspeet en Elspeet. Aan de naam van deze heuvel zijn de namen van een landgoed en een heide ontleend. De speelweide met uitkijktoren nabij de Stakenberg is een bekende attractie voor dagtoeristen. Uit de oudst bekende omschrijving blijkt dat op de Stakenberg een kleine heuvel was opgeworpen waarop een grenspaal stond. Deze grenspaal vormde een afbakening tussen de velden van Hierden, Elspeet en Nunspeet.
Er resteren nog drie grenspalen in dit gebied. Op de Stakenbergerheide bevinden zich enkele archeologisch interessante vindplaatsen waaronder grafheuvels en oude
karrewegen.


Lange tijd is de Stakenbergerheide in gebruik geweest als oefenterrein door de Koninklijke Landmacht. Al in 1911 was er sprake van militaire oefeningen die door toeschouwers vanaf de Stakenberg bekeken werden. Sinds de sloop van de Generaal Winkelman Kazerne in 2001 is de heide weer als natuurgebied in gebruik. In de Tweede Wereldoorlog is door Joden en arbeiders van Kamp De Bruine Enk in het kader van de werkverschaffing de Stakenbergerweg aangelegd. Een stuk bos werd omgespit en werd sindsdien Het Jodenbos genoemd. De Stakenbergerheide is een van de weinige plekken in Nederland waar een jeneverbesbos te vinden is.


RunDayArnhem/Nijmegenatleet Melchior van de Pol van AV’34 te Apeldoorn on won in 2014, 2015, 2016 en 2018 de 15 kilometer overall in respectievelijk 57.30, 58.22, 57.05 en 58.19.


Deze editie verscheen Van de Pol wederom aan de start van de 15 kilometer. Van de Pol volbracht de 15 kilometer in een eindtijd van 1.01.11 welke prestatie goed was voor een derde positie overall en winst in de leeftijdscategorie heren veteranen 50+. De Apeldoornse atleet wilde onder het uur lopen maar had moeite het gewenste tempo te

run2day_arnhem,nunspeetse_heideloop

consolideren en kwam te laat op dreef om de twee koplopers bij te halen die uiteindelijk niet ver voor Van de Pol finishten. Een zware race waarbij het vooral op de open heide in de zinderende hitte flink puffen was. Helaas werden twee atleten door de hitte bevangen waarbij er een ambulance aan te pas moest komen.

Gijs Remmers snelde bij de heren solo naar de overallwinst in 1.00.09 en bij de dames ging Hetty Wieringa-Groen uit Wezep overall met de zege aan de haal in 1.11.47 op de langste afstand.

Het hardloopspektakel kende een totale opkomst van circa 335 deelnemers waarvan er bijna 160 aan de wandeltocht deelnamen.


Voor meer informatie en uitslagen: https://www.nunspeetseheideloop.nl

Nunspeetse Heideloop voor Run2Day/AV’34 atleet van de Pol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *