WERELDNIEUWS

Sport

Midwintermarathon 2019 “Hulde aan alle vrijwilligers!”

kidsrun_midwintermarathom
run2day
runx

Midwintermarathon 2019

Midwintermarathon 2019: FOTO’S Luciano de Graaf  Tekst: MW

In Apeldoorn is vandaag de Midwinter Marathon. Duizenden hardlopers hebben zich ingeschreven voor deze editie. Omroep Gelderland doet hier live verslag, zodat je niets hoeft te missen van dit koude, maar spannende evenement. De Midwinter Marathon wordt op 3 februari voor de 46ste keer georganiseerd en is daarmee het oudste hardloopevenement van Nederland.

Bijzondere kenmerken De Midwinter Marathon is in meerdere opzichten uniek. Zo is het winterse evenement nog nooit afgelast waardoor het al jaren onafgebroken plaatsvindt. Daarnaast heeft het evenement een prachtig parcours dat begint en eindigt op de ‘koninklijke’ Loolaan. Tussendoor genieten de deelnemers van de heuvelachtige en beboste omgeving van Apeldoorn.

kidsrun_midwintermarathom

David Nilsson en Kim Dillen winnaars Acht van Apeldoorn

Met gisteren al een prachtige witte Kroondomein Het Loo Marathon trail was vandaaggereserveerd voor de andere onderdelen van de 46ste Centraal Beheer Midwinter Marathon. De Acht van Apeldoorn werd – in een ‘close finish’! – gewonnen door David Nilsson uit Zweden in een tijd van 22:40 en daarmee een parcoursrecord, tweede werd de Marokkaan Mohamed Agourram met 22:41 en derde Tariq Ahmed el Amri uit Saoedi Arabië met 22:46. Bij de vrouwen was er een Nederlands erepodium en won Kim Dillen in een tijd van 26:46, de tweede plek was er voor Jacelyn Gruppen met 27:18 op de telleren derde Lesley Smit met 27:39.

Op de Asselronde ging Mohamed Oumaarir uit Marokko als eerste over de streep (1:21:57), tweede werd Emanuel Biwot (1:25:21) en derde Torsten Graw (Duitsland) met 1:25:44. Bij de dames ging net als vorig jaar de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol (1:36:15), Radka Churanova uit Tsjechië werd tweede met 1:36:33 en derde de Nederlandse Marije Geurtsen met 1:36:58.

Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl U kunt hier ook extra zoeken op leeftijdscategorieën en jongens/meisjes en dames/heren. Een recordaantal van 14.004 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland.

Voorzitter Frans Mulderij: “Gisteren tijdens de trail was het al enorm genieten met het prachtige parcours door het Kroondomein en het witte decor. Vandaag tijdens de andere onderdelen was het weer enorm genieten. Snelle tijden van de lopers, enthousiaste reacties en heel veel sfeer bepaalden deze 46ste editie. Het is echt prachtig om tijdens de start van de Acht van Apeldoorn twaalf minuten lang lopers over de startlijn te zien gaan. Een groot, lang lint van enthousiastelingen. En wat de dag ook extra glans geeft is het parcoursrecord op de
Acht van Apeldoorn van de Zweed David Nilsson. En verder hebben ook nog eens vier lopers onder het parcoursrecord gelopen van de Acht van Apeldoorn, wat een prachtige dag!”

Het was ook druk langs het parcours. “Vanaf de start tot De Naald stond het publiek rijen dik”, zo stelt Mulderij tevreden vast. “Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Ook op andere punten op het parcours zoals bij Berg en Bos was het hartstikke druk met
toeschouwers.” En dan de vrijwilligers. Mulderij: “Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 400 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan”. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze vrijwilligers!”

De 47ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 2 februari 2020.

Midwintermarathon  2019

Het parcours werd bij meerdere edities voorzien van een flinke laag sneeuw. Ook bijzonder aan de Midwinter Marathon is dat de organisatie geheel in handen ligt van vrijwilligers. Op zondag 3 februari doet Omroep Gelderland tussen 14.30 en 16.00 uur live verslag langs de route en neemt jou mee naar de spannendste momenten uit de hardloopwedstrijd.

Met zo’n 15.000 deelnemers belooft het ook dit jaar weer een groot succes te worden. De wedstrijd is live te volgen via het Facebookaccount van Omroep Gelderland en Gelderland Sport, YouTube, TV Gelderland en de app van Omroep Gelderland. Live-uitzending gemist? Geen probleem! Om 17.20 uur zetten we alle hoogtepunten nog een keer op een rij (daarna ieder uur herhaald). Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.

Midwintermarathon 2019

 

skyrail, skyway

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAIR

skyrail, skyway

To Top

WERELDNIEUWS