Atletiek

“ Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen toegevoegd kunnen worden aan het leven “.

amerongerkoploop, run2day, Roparun
bedden,matrassen,dekbedden,
BRANDBEVEILIGING
bedrijfskleding
verf,tuinhout,partijhandel
keurslager,slager,slagerij
SPORTPRIJZEN_VELWDWIJK
autovonk


Amerongerkoploop

Voor de beter klimmende dan dalende Van de Pol lag de winst binnen handbereik maar door een tweetal vervelende situaties onderweg raakte de na afloop teleurgestelde Apeldoorner zijn koppositie kwijt.

Zaterdag 18 mei 2019 heeft de Koploop 2.0 Amazing Trail te Amerongen plaatsgevonden met als organisator Team Amazing – deelnemer Roparun in samenwerking met HardlopenIsLeuk.

De 2.0 slaat op de vernieuwingen die dit jaar zijn doorgevoerd. Voorgaande edities konden de lopers kiezen uit een 5 of 10 kilometer waarbij de deelnemers aan de langste afstand tweemaal de ronde van 5 kilometer liepen. Deze editie is er een ronde van 6 kilometer, een ronde van 10 kilometer en een gecombineerde ronde van 16 kilometer. De nieuwe routes vertonen overeenkomsten met die van een trail vanwege toegevoegde passages over smalle paadjes met singletracks dwars door het bos.Eveneens nieuw is dat de routes ook beschikbaar zijn als
wandeltocht.

Het programma:
10.00 uur: 6, 10 en 16 kilometer wandeltocht
13.30 uur: 750 en 1500 meter Jeugdloop
14.00 uur: 10 en 16 kilometer Koploop trail
14.10 uur: 6 kilometer Koploop trail.

Start en finish waren bij Workout Amerongen aan deIndustrieweg 4c te Amerongen.

Het parcours was geheel onverhard en ging over bos- en wortelpaden en over smalle paadjes met singletracks dwars door het bos. De routes waren uitgezet door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Leersum. Het betrof zeer heuvelachtige trajecten waarbij
flink wat hoogtemeters moesten worden bedwongen.

Amerongerkoploop

In het Zuilensteinse Bos moest een heuvel van 54 en 59 meter worden bedwongen met op het steilste stuk een hellingspercentage van 13,5 %.
Een loodzware trail over heuvelachtig terrein. Met een temperatuur van circa 25 graden en een zonnetjevoelde het klam en broeiierig aan.

run2day_arnhemDe Amerongse Berg is een heuvel in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en is met een hoogte van 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie Utrecht. De heuvel ligt ten noordoosten van Amerongen in het Amerongse Bos, een van de oudste bossen van Nederland. Het bos werd aangelegd als jachtgebied voor de kasteelheren van het in de Ameronger Bovenpolder gelegen kasteel Amerongen. De heuvel maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug. In het noordwesten ligt de Hazenberg, de Vlakke Berg en de Zuilensteinse Berg en in het noordoosten ligt de Galgenberg en de Elsterberg. Door zijn hoogte en steilheid is de Ameronger Berg geliefd onder sportfietsers.

Zo’n 400 meter ten zuidoosten van de top bevind zich een een tweede iets minder hoge top waarop een solitaire boom staat met bankjes er rondom heen. Hier ligt het middelpunt van een sterrenbos. De Zuilensteinse Berg of Zuilensteinse Kop in de gemeente Utrechtse Heuvelrug run2day_nijmegenligt ten oosten van Leersum en ten noorden van Amerongen in het Zuilensteinse Bos en maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug.
De heuvel is ongeveer 52,2 meter hoog.

De Roparun vindt plaats van 8 tot en met 10 juni. Het is een non-stop estafetteloop waarbij teams een prestatie leveren om geld bij elkaar te brengen voor palliatievezorg aan mensen met kanker onder het prachtige motto: “ Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven “.

Run2DayArnhem/Nijmegenatleet Melchior van de Pol van AV’34 Apeldoorn werd in 2015, 2016 en 2017 respectievelijk tweede, eerste en tweede overall op de 10 kilometer in respectievelijk 38.36, 40.21 en 38.37.Deze editie verscheen Van de Pol aan de start van de 6 kilometer Koploop trail.

Een drietal jonge atleten gingen rap van start maar Van de Pol wist deze snelle starters na ruim 1 kilometer in de eerste serieuze en zware beklimming bij te halen. De Apeldoorner had op de kop van de heuvel een kleine voorsprong en zette de race als koploper voort. In de derde kilometer sloeg het noodlot toe. Van de Pol liep verkeerd waardoor de achtervolgers Mark Koedood uit Rotterdam en Jelle Hoek uit Veenendaal weer aanhaakten. In de tweede zware beklimming na circa 3 kilometer wist Van de Pol wederom met een voorsprong de top te bereiken. Hierna liep Van de Pol wederom verkeerd waardoor Koedood en Hoek weer aanklampten. Hoek moest lossen. In een lange afdaling
wist Koedood een klein gaatje te slaan wat Van de Pol niet meer kon dichten. Koedood won overall in 26.40.

Van de Pol finishte als tweede overall in 26.48 op de ruime 6 kilometer. Bij de dames won Fenne Nieboer uit Veenendaal overall de 6 kilometer in 33.28.

Voor meer informatie en uitslagen: https://koploop.net

Amerongerkoploop  

reizen_traveltravel-reizen_excursions_excursiereizen_travel

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

POPULAIR

skyrail, skyway

To Top

WERELDNIEUWS