SPORTPRIJZEN_VELWDWIJK
autovonk

 • 'Nieuwe drone-aanval Houthi-rebellen op Saudiërs'
 • 'Oproep Prins William zegt meer over hem dan over mannen'
 • Rapport: IND laat criminele asielzoekers niet met opzet lopen
 • Eurosceptische Brit Farage bekogeld met milkshake
 • Chipmaker NXP stopt deels met leveren aan Huawei na sancties VS
 • ’Iliass K. stuurde aanslagplegers De Telegraaf aan’
 • Grote prijsverschillen bij dierenartsen
 • Verongelukte Sala als ’een hond in de steek gelaten’
 • 'Duncan verdient dezelfde huldiging als Ajax'
 • Plas ophouden tijdens finale Songfestival: opvallende pieken Waternet

skyrail, skyway
skyway

CLUSTERHOOFDPIJN ‘Een ware hel’

CLUSTERHOOFDPIJN
Man having a headache. Stress and depression.

Clusterhoofdpijn je gunt het je ergste vijand nog niet!

Symptomen:

Mensen die lijden aan clusterhoofdpijn ervaren extreme hoofdpijnen in de omgeving van één van de ogen en/of de slaap. De pijn kent vrijwel geen gradaties en is nagenoeg onhoudbaar. Reguliere pijnstillers die oraal worden ingenomen hebben weinig effect. NSAID’s kunnen wel de frequentie en duur van toekomstige aanvallen verminderen. Mensen die clusterhoofdpijn hebben en ook de pijn van migraine kennen, melden dat de pijn van clusterhoofdpijn vele malen erger is. In medische rapporten wordt clusterhoofdpijn aangemerkt als het meest pijnlijke syndroom waar een mens aan kan lijden. Een analogie is het gevoel van een brandende ijspriem die herhaaldelijk in, achter of boven het oog gestoken wordt. In zeer zeldzame gevallen komen de aanvallen aan beide kanten van het hoofd tegelijk voor. Er zijn gevallen bekend waarbij het lijden dusdanig onverdraaglijk was, dat de patiënt geen andere uitweg meer zag dan (een poging tot) zelfmoord. Om die reden wordt CH ook wel suicide headache genoemd, oftewel zelfmoordhoofdpijn. Een andere naam is ‘ziekte der rustelozen’ omdat de patiënt moeilijk stil kan zitten en veel heen en weer loopt (bewegingsdrang). Ten slotte is deze vorm van hoofdpijn ook bekend onder de naam Neuralgie van Horton, naar de arts die de symptomen voor het eerst beschreef.

Clusterhoofdpijn

Daar wij 7 lang onder clusterhoofdpijn onze weg moesten vinden met medicijnen, paddo’s en nog heel veel meer zijn we nu inmiddels bevrijdt van deze suicide headace en gebruiken promigren. Wij raden u aan om dit ook te gaan gebruiken Klik HIER

Aanvallen kunnen meerdere keren per etmaal voorkomen en duren gemiddeld een uur, maar kunnen variëren van vijftien minuten tot wel drie uur. Een nare bijkomstigheid is dat ze abrupt opkomen en vaak ‘s nachts optreden, zodat mensen met CH al snel oververmoeid raken door slaapgebrek.

Er zijn twee typen clusterhoofdpijn: episodisch en chronisch, die in elkaar kunnen overgaan. In de episodische vorm verschijnen de aanvallen in clusters van enkele weken tot maanden waarna ze weer verdwijnen. Hier komt de naam clusterhoofdpijn vandaan. Chronische patiënten (10-15% van alle gevallen) kennen deze “rustperiodes” niet en hun aanvallen kunnen dagelijks het hele jaar door voorkomen.

Een merkwaardig fenomeen bij clusterhoofdpijn is de bijna metronomische regelmaat van de aanvallen. Aanvallen die dagelijks op bijna precies dezelfde tijdstippen beginnen zijn zeer typisch. Een typisch neurologisch syndroom dat vaak optreedt bij CH is het syndroom van  (zie verder): een hangend ooglid aan een zijde, tranend oog, vernauwde pupil, verstopte en/of lopende neus aan de aangedane zijde en zwetende drukgevoelige huid in de nek en het hoofd en wenkbrauwen.

De symptomen zijn zo specifiek en eenvormig dat zij duiden op een specifieke lichamelijke verstoring, die niet duidelijk door op de psyche of geest werkende methoden te beïnvloeden of genezen is. Mensen met clusterhoofdpijn hebben gezamenlijk alle mogelijke methoden van het alternatieve en psychotherapeutische circuit uitgeprobeerd zonder duidelijk of blijvend resultaat. Omdat ze elke mogelijkheid aangrijpen om verlichting te krijgen, zijn ze vaak gemotiveerd om de vreemdste of ingrijpendste behandelingen te ondergaan. Dit maakt hen kwetsbaar voor onverantwoord medisch ingrijpen en allerhande kwakzalverij.

Al 7 jaar heb ik hevige last van clusterhoofdpijn (Red: ). Soms gepaard gaande met wel 7-8 aanvallen op een nacht maar ook overdag. Niets leek te helpen, ziekenhuis, cardioloog, neuroloog, zelfs een K&O arts en een psychiater die zei: “Neem dan maar een keer 3 iboprufen tegelijk”, maar enige maanden geleden liep ik tegen een Pools bedrijf aan en die komen met pillen 1x daags twee tabletten. Je probeert wat toch? Tot mijn verbazing de eerst nacht nog lichte aanvallen en na 4 nachten was het weg, voorbij en over. Hopelijk dus nooit geen clusterhoofdpijn meer.

Daar wij 7 lang onder clusterhoofdpijn onze weg moesten vinden met medicijnen, paddo’s en nog heel veel meer zijn we nu inmiddels bevrijdt van deze suicide headace en gebruiken promigren. Wij raden u aan om dit ook te gaan gebruiken Klik HIER

Artikel door Lianne Kooistra

Er is een hoop te doen over clusterhoofdpijn sinds zorgverzekeraar Menzis maandag 12 augustus 2013 besloot een experimentele operatie à
€ 30.000 aan de 25-jarige Andrea Trichopoulos te vergoeden, waar dit eerst niet het geval zou zijn. Na een online inzamelingsactie die gepaard ging met het vertoon van schrijnende filmpjes, besloot Menzis de operatie alsnog te vergoeden, al ontkent Menzis de impact van social media op deze beslissing. De zorgverzekeraar gaat echter selectief om met de vergoedingen voor de veelbesproken operatie. Andere patiënten in de wachtrij krijgen de operatie namelijk niet vergoed. Zoals een man uit Deventer die al jaren tevergeefs in aanmerking probeert te komen voor precies dezelfde experimentele behandeling als Andrea, maar deze in tegenstelling tot de 25-jarige vrouw niet vergoed krijgt.
Jansen, bekend van onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden, is al bijna twee jaar aanvalvrij. Hij volgt de ontwikkelingen op het gebied van clusterhoofdpijn op de voet en is dan ook op de hoogte van de behandeling die Andrea op 28 augustus 2013 in België ondergaat. Schrijnend vindt hij het voor de jonge vrouw. Zelf zou hij deze behandeling, waarbij een neurostimulator in het ruggenmerg wordt geplaatst overigens niet ondergaan. Of de zorgverzekeraars de operatie nou wel of niet vergoeden. “Er kan geen 100% garantie worden gegeven dat de clusterhoofdpijn na de behandeling volledig weg is. Het kan ook zijn dat de pijnsterkte slechts wordt verminderd. Dan neem ik net zo lief een Inigram-injectie. De spuitjes die voorgeschreven worden voor migraine en clusterhoofdpijn ( en vergoed worden) hebben bij mij maar 3 minuten inwerktijd nodig en zijn altijd effectief geweest.”
Zelfmoordneigingen

Clusterhoofdpijn wordt door vrouwen vaak vergeleken met de pijn van een bevalling. Jansen: “Ik kan me daar geen voorstelling bij maken, maar een vrouw kan toch ook niet vier keer op een dag bevallen? Dat geeft misschien een idee van de onmenselijkheid van deze heftige pijnen.” Clusterhoofdpijn treedt op in cyclische patronen of clusters. “Soms was het een jaar weg, de andere keer had ik drie of zes maanden of soms een heel jaar aanvallen”, vervolgt Jansen. Het is nauwelijks te beschrijven hoe de extreme hoofdpijnaanvallen voelen. “Een spijker die onder je oog wordt gezet en waar herhaaldelijk met een hamer op wordt geslagen. Misschien komt dat in de buurt.” Het is niet voor niets dat de Amerikaanse benaming voor deze extreme hoofdpijn ‘suicide headache’ is. Er zijn mensen die zelfmoord plegen vanwege de helse pijnen. Jansen herkent dat. “Ook ik heb destijds vaak gedacht: Ik ben er klaar mee, ik stop er mee. Mijn redding was de verantwoordelijkheid voor mijn toenmalige vrouw en twee kinderen.”

Pijnverlichting door klaarkomen

Bij Jansen begon de clusterhoofdpijn in 1993. Hij ervaarde een scherpe pijn onder zijn linkeroog, rond de bovenkaak. Hij trok zelf de conclusie dat het uitstralingspijn vanuit zijn kiezen moest en ging naar de tandarts. Een aantal wortelkanaalbehandelingen volgde, maar de pijn bleef. Jaren later was hij voor een kaakspoeling in het ziekenhuis toen hij, zo bleek achteraf, tijdens de behandeling een aanval had. “Mijn kaak was verdoofd, maar toch had ik enorme pijn.”Toen hij met het verhaal bij het ziekenhuis aankwam, kreeg hij in 2002 na al die jaren in drie minuten de diagnose: clusterhoofdpijn. “Ik had af en toe de neiging om naakt de straat op te rennen en om een ambulance te schreeuwen.” Jansen zegt ‘had’ omdat hij over enkele weken al twee jaar geen aanval heeft gehad. “Dat neemt niet weg dat het nog steeds op elk moment weer terug kan komen.”

Jansen kreeg het medicijn Verapamil voorgeschreven en gebruikte medicinale flessen zuurstof voor thuis en onderweg. “Daarnaast zijn er trucjes om de aandacht af te leiden van de pijn, maar zodra de hersenen deze door lijken te hebben, stopt ook de werking. Seksuele stimulatie, klaarkomen, hielp een tijdje. Net als wisseldouches of een rondje autorijden, het hielp allemaal een paar maanden en dan was de pijnintensiteit weer even heftig.”

Risico op verlamming

Rond 2005 kwam de Apeldoorner voor een keuze te staan: een behandeling, waarbij koude vloeistof met een naald werd ingebracht onder zijn oog en een zenuw lam legde. Naar verwachting zou de pijn dan een jaar wegblijven. De behandeling was echter niet zonder risico: als het mis ging, zou de linkerkant van zijn gezicht verlamd kunnen raken. De wanhoop die de pijn inmiddels met zich meebracht maakte de keuze voor Jansen gemakkelijk. Na een jaar keerde Jansen terug voor een tweede behandeling, die minder voorspoedig ging. “Het lukte niet, de neuroloog reageerde bot en beet me toe dat mijn stressvolle manier van leven als acteur wel eens de oorzaak kon zijn.” Jansen voelde zich geschoffeerd en stopte met de behandelingen.

Onregelmatig beroep

De oplossing vond hij uiteindelijk in Imigran, een medicijn voor migraine en clusterhoofdpijn dat de bloedvaten in de hersenen vernauwt die bij deze hoofdpijnvormen zijn verwijd. Het medicijn moet in een spier in het lichaam worden gespoten. “Nu ik al twee jaar geen aanvallen heb gehad, gebruik ik ook geen medicatie, pas als het terugkomt.”

Momenteel gaat het Jansen goed. Hij is gelukkig met zijn vriendin en heeft rollen voor verschillende films en acteerklussen in binnen- en buitenland op stapel staan. Jansen prijst zich gelukkig met zijn beroep. “Als ik een ‘negen-tot-vijf-baan’ had gehad, had ik mijn werk niet kunnen volhouden. Als acteur heb ik onregelmatig werk en dat scheelt”, zo besluit hij. Jansen steekt tot slot niet onder stoelen of banken dat hij als semi-bekende Nederlander bereid is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp in praatprogramma’s. Tot op heden heeft hij hier nog geen reacties opgehad.
wij kunnen u helpen met clusterhoofdpijn Neem contact met ons op door te emailen. Het bovenstaande artikel van Lianne Kooistra is inmiddels al weer uit 2015. Van 2015-2018 zijn we blijven zoeken naar een oplossing. Paddo’s leken te helpen maar dat duurde ook maar een week en de clusterhoofdpijnen kwamen weer terug. We zijn heel voorzichtig en zeker geen kwakzalvers maar we houden u op de hoogte door een dagrapport bij te houden op deze pagina. Onvoorstelbaar voor ons is dat het eindelijk helpt en ik nu kan zeggen de 5e dag in te gaan zonder maar 1x cluster. Tevens is de gewone hoofdpijn die ik aan de andere kant in mijn hoofd ook GEWOON weg!

Wilt u info ontvangen van ons stuur ons dan een email – klik HIER .

Daar wij 7 lang onder clusterhoofdpijn onze weg moesten vinden met medicijnen, paddo’s en nog heel veel meer zijn we nu inmiddels bevrijdt van deze suicide headace en gebruiken promigren. Wij raden u aan om dit ook te gaan gebruiken Klik HIER

Clusterhoofdpijn_Migraine

'Trump wil samenwerking met Huawei'....

 • Former F1 champion Lauda dead at 70
 • Australia's re-elected government may miss tax break deadline
 • Eiffel Tower evacuated after climber scales monument
 • U.S. suspects Shi'ite militias of rocket attack, unclear on Iran's role
 • U.S. eases some restrictions on China's Huawei to keep mobile networks operating
Voeg reactie toe
Twitch Streamers Are Getting Paid $50,000....

 • ’Iliass K. stuurde aanslagplegers De Telegraaf aan’
 • Grote prijsverschillen bij dierenartsen
 • Verongelukte Sala als ’een hond in de steek gelaten’
 • 'Duncan verdient dezelfde huldiging als Ajax'
 • Plas ophouden tijdens finale Songfestival: opvallende pieken Waternet
Voeg reactie toe
Netherlands wins Eurovision contest....

 • MARKTPLAATS: In 20 jaar naar 350.000 advertenties per dag
 • SCHENKING: Miljardair Robert Smith betaalt studieschuld 400 studenten Atlanta
 • TERUGBLIK: Bezetting van het Maagdenhuis van de UVA in 1969
 • DUNCAN LAURENCE: Zo reageerde Nederland op de winst van het Songfestival
 • LIVE: persconferentie Duncan Laurence op Schiphol
 • DROOGTE: Is Nederland op weg naar een Zuid-Europees klimaat?
Voeg reactie toe

rico_stufken_hovenier
[powr-banner-slider id="be8aa498_1454674312416"]
[powr-image-slider id="f9aa4b7b_1468675184"]
[powr-image-slider id="b7ca0bb3_1463582008"]
[powr-banner-slider id="6980ed25_1467922498"]
[powr-contact-form id="7329a367_1546553799900"]
[powr-image-slider id="712ed4d1_1461316923"][powr-banner-slider id="be8aa498_1454674312416"]
[powr-video-gallery id="29b4b09b_1557431912"]
[powr-image-slider id="d0ade749_1457215815367"]
[powr-banner-slider id="874e986c_1458154163"]

VOETBAL:  Noord   Oost  Zon. West 1    Zat. West 1 & 2    Zat. en Zon. Zuid 1   Zuid 2

skyway

[powr-multi-slider id="1f8a20ec_1477390987"][powr-image-slider id=b7ca0bb3_1463582008]
[powr-banner-slider id=6980ed25_1467922498]
APELDOORN NIEUWS EN SPORT NIEUWS

VOETBAL:  Noord   Oost  Zon. West 1    Zat. West 1 & 2    Zat. en Zon. Zuid 1   Zuid 2

[powr-banner-slider id="be8aa498_1454674312416"]

VOETBAL:  Noord   Oost  Zon. West 1    Zat. West 1 & 2    Zat. en Zon. Zuid 1   Zuid 2

APELDOORN NIEUWS EN SPORT NIEUWS

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

booking.com