[powr-social-feed id="b1ba5fd1_1491838975"]

APELDOORN, NOORD- en ZUID HOLLAND,  DRENTE, FLEVOLAND, OVERIJSSEL,  GRONINGEN- FRIESLAND,

NOORD-BRABANT, LIMBURG-ZEELAND, UTRECHT-GELDERLAND, KNVB OOST, OP PLAATS,  PR.BERNHARD,  VV VORDEN,  SPONSOREN.

Wed. Oct 16th, 2019

Binnenland en Buitenland Nieuws

Binnenland en Buitenland Nieuws FORZA! Media

Bunnik Mooiste: Apeldoorner Van de Pol Run2Day/AV’34 opnieuw 2e in de H40+

Bunnik_Mooiste, Melchior_van_de_Pol, AV'34, Run2Day

Bunnik Mooiste

Apeldoorner Melchior Van de Pol wederom tweede H40+ in een rappe 22.27 na een zelfde resultaat in 2016


Zaterdag 7 september 2019 heeft de twaalfde editie van Bunniks Mooiste te Bunnik plaatsgevonden met als organisator Loopgroep Bunnik. Een supergezellig hardloopevenement in Midden-Nederland door het dorp Bunnik en het mooie buitengebied van Rhijnauwen.


Het programma Bunnik Mooiste

17.00 uur: 1 kilometer Henk&Wil Kinderloop: kinderen 4 t/m 8 jaar
17.15 uur: 2 kilometer Henk&Wil Kinderloop: kinderen 9 t/m 12 jaar
18.00 uur: 12 kilometer
18.10 uur: 6 kilometer.

Start en finish Bunnik Mooiste waren op het gezellige dorpsplein aan de Langestraat n het centrum van Bunnik.


Bunnik_Mooiste


Het grotendeel verharde parcours ging door het buitengebied van Bunnik en voor een klein gedeelte over een onverhard pad op landgoed Kasteel Rhijnauwen. Na de start kende het traject een korte passage over kasseien en het slotstuk van de ronde ging door het centrum van Bunnik. Deelnemers aan de 12 kilometer moesten tweemaal deze ronde over 6,2 kilometer afleggen. Met een temperatuur van circa 20 graden, lichte regenval en wat wind was het prima loopweer.

run2day_arnhem,nunspeetse_heideloop


De gemeente Bunnik ligt nabij een knooppunt van spoorwegen en snelle historische verbindingen met de historische stad Utrecht. De Kromme Rijn stroomt door de drie kernen van de gemeente. Het dorp Bunnik ligt aan de N229, heeft een aansluiting met de A12 en een treinstation Bunnik. In het westen van de gemeente liggen het landgoed Amelisweerd en de forten Rhijnauwen en Vechten die beiden ooit onderdeel waren van Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Het Huis of Kasteel Rhijnauwen is gelegen op de rechteroever van de Kromme Rijn en ligt ongeveer twee kilometer ten westen van het dorp Bunnik. In het 18-eeuwse landhuis zijn aan de achter- en linkerzijde delen van een ouder huis te zien dat hier eerder heeft moeten gestaan. Het huis vormt het middelpunt van een uitgestrekt en drukbezocht landgoed waarover gewandeld kan worden door prachtige lanen. Sinds 1933 is in het landhuis een jeugdherberg gevestigd: dit is de oudste jeugdherberg van Nederland. Dicht bij de jeugdherberg staat Theehuis Rhijnauwen wat een van de grootste trekpleisters van het gebied is.


Het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie maakt deel uit van landgoed Rhijnauwen. De NHW heeft een oppervlakte van circa 32 hectare en werd gebouwd in
1867-1869 als deel van de vooruitgeschoven linieforten bij Utrecht. Deze vooruitgeschoven linie diende ter afsluiting van de Houtense Vlakte. Het fort diende om artillerieaanvallen op verder naar achter gelegen werken en de stad te voorkomen of te verminderen. Bij een succesvolle vijandelijke aanval werden de terugtrekkende
Nederlandse troepen in het fort opgenomen. Na de hergroepering was een eventueel Nederlands offensief weer mogelijk. Het naburige Fort Vechten had eenzelfde
functie.run2day_nijmegen


Run2DayArnhem/Nijmegenatleet Melchior van de Pol van AV’34 te Apeldoorn werd in 2016 tweede in zijn leeftijdscategorie H40+ op de 12 kilometer. Deze editie verscheen Van de Pol aan de start van de 6 kilometer. Van de Pol: “Deze editie wederom tweede H40+ in een rappe 22.27. Goede  benen en lekker op dreef de race voltooid met perfect loopweer”.


Bunnik Mooiste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *