Vorige week zijn we gehacket. Deze website gaat verhuizen naar www.dezeweek.eu 

Home SPORTAtletiek Apeldoornse wedstrijdveelvraat finisht als tweede overall op de 10 kilometer in Veenendaal

Apeldoornse wedstrijdveelvraat finisht als tweede overall op de 10 kilometer in Veenendaal

by apeldoorn
Vandepol,AV'34,Run2Day

De vierde editie van de Hospice Berkenstein Bos Run

Het evenement “ Sportief genieten voor Hospice Berkenstein “ wordt iedere tweede zaterdag in september gehouden en omvat de Berkenstein Bos Run en Wandelen voor Hospice Berkenstein. Het evenement is in het leven geroepen om ondersteuning te bieden aan het werk van de hospice.

Het programma:
11.00 uur: 5 en 10 kilometer.
Tevens was er de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeltocht
over 5, 10, 15 of 20 kilometer met aanvangstijdstip 09.00 uur.

Start en finish waren naast Hospice Berkenstein aan de Vondellaan 57 te Veenendaal.

Vandepol,AV'34,Run2DayHet voor circa 75 % onverharde parcours ging over bos- en wortelpaden, zandvlakten en heidevelden. De aanloop en het sluitstuk van de ronde ging over asfalt en fietspaden. Het onverharde gedeelte van de ronde was uitgezet in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en landgoed/buitenplaats Prattenburg. Na circa 3 kilometer volgde een lange en steeds steiler wordende beklimming naar bijna de top van de 69,2 meter hoge Amerongse Berg met op het hoogste punt de bekende Eenzame Eik. Na een flinke afdaling moest van een andere zijde van de heuvel worden bedwongen. Een zware heuvelloop/cross met flinke hoogteverschillen. Met een temperatuur van circa 20 graden en droog weer waren de loopomstandigheden zeer goed.

In een bijna twee eeuwenoude boerderij in Veenendaal-West is Hospice Berkenstein gevestigd. Al meer dan 11 jaar biedt een grote groep vrijwilligers hier zorg aan terminaal zieke mensen en hun familie. Voor Veenendaal is het belangrijk dat de hospice er is, want waar 70 % van de mensen aangeeft thuis te sterven, lukt dit slechts in zo’n 30 % van de situaties. De hospice biedt aan een ieder, ongeacht achtergrond of levensovertuiging, een veilige plek om op een waardevolle manier invulling te geven aan zijn of haar laatste levensfase. De hospice is, naast subsidie en een eigen bijdrage van de
bewoners, sterk afhankelijk van donaties. De volledige opbrengst van het hardloop- en wandelevenement komt ten goede aan het bijzondere en belangrijke werk van de hospice.

De vierde editie van de Hospice Berkenstein Bos Run

run2day_nijmegenDe Amerongse Berg is een heuvel in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de Nederlandse provincie Utrecht en is met een hoogte van 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie. De heuvel ligt ten noordoosten van Amerongen in het Amerongse Bos, een van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het bos werd aangelegd als jachtgebied voor de kasteelheren van het in de Amerongse Bovenpolder gelegen kasteel Amerongen. De heuvel maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug. In het noordoosten liggen de Hazenberg, de Vlakke Berg en de Zuilensteinse Berg en in het zuidoosten de Galgenberg en de Elsterberg. Zo’n 400 meter ten zuidoosten van de top bevindt zich een tweede iets minder hoge top waar een solitaire boom staat: de Eenzame Eik. Hier ligt het middelpunt van een sterrenbos.

Run2DayArnhem/Nijmegenatleet Melchior van de Pol van AV’34 Apeldoorn won in 2018 de 10 kilometer overall in 38.46.

Na circa 2 kilometer was er een splitspunt waar de vijfkilometerlopers linksaf sloegen en de 10 kilometerlopers de bossen indoken. Van de Pol zat in een kopgroepje tesamen met Wiebe Westerterp uit Veenendaal en Ton Dorresteijn uit Ederveen. Bert Ruitenberg uit Hooglanderveen liep op kop
en had inmiddels een ruime voorsprong op het voorgenoemde trio. De Apeldoornse atleet wist Westerterp en Dorresteijn van zich af te schudden en

run2day_arnhem,nunspeetse_heideloop

de race als tweede overall voort te zetten. Ruitenbeek was niet meer bij te halen en won overall in 36.41. Van de Pol wist zijn voorsprong op zijn naaste belagers uit te bouwen. De Apeldoornse wedstrijdveelvraat finisht als tweede overall op de 10 kilometer in een geregistreerde eindtijd van 38.50. Dorresteijn completeerde het podium. De Edervener klokte 39.47. Bij de dames pakte Desiree Bolderman uit Veenendaal overall de winst in 49.34 op de langste afstand.

Het hardloopevenement kende een totale opkomst van 175 hardlopers en 325 wandelaars. Deze brachten samen met tientallen vrijwilligers en sponsoren maar liefst 5300 euro bij elkaar voor de Veense hospice Berkenstein.

Voor meer informatie en uitslagen: https://www.uitslagen.nl https://www.voorberkenstein.nl

Meer Atletiek Lees verder…

BERKENSTein Bos Run

You may also like

Vorige week zijn we gehacket. Deze website gaat verhuizen naar www.dezeweek.eu